Utasbiztosítás kalkulátor


Alig várod, hogy ismét útnak indulhass? Ha már megvan a kiszemelt úti cél, és gondolatban bepakoltad a bőröndödet, ne feledkezz meg az utasbiztosításról sem! Az INSURA utasbiztosítás kalkulátora segít megtalálni a hozzád illő ajánlatot: kalkulálj és kösd meg azonnal az utasbiztosításodat, akár az indulás napján is!

Kalkulálok

Utasbiztosítást kötnél? Az INSURA kalkulátorával összehasonlíthatod biztosító partnereink ajánlatait!

Az INSURA utasbiztosítás kalkulátora segítségével az úti célodnak, az utazás módjának és céljának megfelelő ajánlatok közül válogathatsz, így tényleg csak azt kapod, amire szükséged van. Legyen szó akár tengerparti nyaralásról, városnézésről, extrém sportokról vagy osztálykirándulásról, egy pár perces kalkulációt követően meg is kötheted a hozzád illő utasbiztosítást online, sorban állás vagy hosszas ügyintézés nélkül! Tudd biztonságban magadat és családodat poggyászkár, baleset, váratlan orvosi ellátás, műszaki meghibásodás, és még több tucat káresemény estére – kalkulálj most, egyszerűen!

Utasbiztosítás kötés menete

1

Válaszd ki, hova és milyen célból utazol!

Az utasbiztosítás kalkulátor első mezőjében az úti célodat kell megadnod. Ha csak áthaladsz az országon, elég a végső úti célodat megadni, ha viszont körutazásra indulsz vagy 1-2 napra megállsz valahol útközben, további országokat is hozzáadhatsz. Ezután rákérdezünk, hogy mi az utazásod célja: itt többet is bejelölhetsz, városnézés esetén például az "Általános utazás" lehetőséged kell választanod, ha azonban sportolni is tervezel, feltétlenül válaszd ki, milyen mozgásformát űzöl majd – síelésnél például jelöld be a "Téli sportok" opciót, hogy megfelelő ajánlatokat láthass!

2

Add meg az utazás dátumát!

Ezt követően meg kell adnod az indulás és a hazaérkezés napját. Ha az indulás napján kötöd meg az utasbiztosításodat, a befizetés átfutásától függ a szerződés érvényességének kezdete, amelyet a biztosító feltüntet majd a kötvényeden. Ne feledd, hogy ha valamilyen okból a vártnál később utazol haza, meg kell hosszabbítanod a biztosításodat!

3

Add meg az utazók számát és születési dátumukat!

A következő mezőben egyenként fel tudod vinni az utazók születési dátumát, gyermekek esetén pedig azt is be tudod jelölni, hogy igényt tartasz-e gyermekkedvezményre. Ha többen utaztok, a "További utasok hozzáadása" gombbal adhatod meg az útitársaid adatait. Itt jelölheted be azt is, hogy igényt tartasz-e gépjármű asszisztencia kiegészítőre – ha autóval utazol, ezt mindenképpen javasoljuk!

Válogass az ajánlatok között, és kösd meg a szerződést!

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy rányomsz a "Díjszámítás" gombra, és kiválasztod a legszimpatikusabb utasbiztosítást. Az egyes fedezeteket ikonokkal tesszük átláthatóbbá, és az ezekhez tartozó kártérítési limiteket is feltüntetjük, hogy minél egyszerűbben dönthess. Kellemes utazást kívánunk!

Gyakran ismételt utazási kérdések

Utasbiztosítás

 • Milyen károkra fizet az utasbiztosítás?

  Egy átfogó utasbiztosítással számos káresetre felkészülhetsz: a poggyász- és balesetbiztosítás mellett kórházi ellátásra, mentésre, hazaszállításra, különböző felszerelések sérülésére és ellopására is téríthet a biztosító. Az utasbiztosítási csomagok gyakran tartalmaznak jogvédelmi biztosítást is, illetve választhatsz autós asszisztencia vagy más néven assistance szolgáltatást és felelősségbiztosítást is. Ahhoz, hogy a biztosítás megfeleljen az igényeidnek, ügyelj arra, hogy a kalkuláció során pontosan add meg az adataidat és az igényelt fedezetek körét!

 • Hány éves korig köthető utasbiztosítás?

  Az utasbiztosításnak alsó korhatára nincs, 1 év alatti csecsemők és kisgyermekek számára is feltétlenül ajánlott a megkötése. Egyes biztosítók 18 év alatt 50%-os díjkedvezményt adnak, így ha ezt szeretnéd igénybe venni, az adataid megadásakor mindenképpen pipáld ki a kalkulátorban a vonatkozó rubrikát – ne feledd azonban, hogy ez a fedezeti összegek csökkenésével járhat.

  Idősebb utazók esetén a biztosítók korlátozhatják a fedezetek körét, amelyre jellemzően 70 vagy 80 év felett kerül sor. A korhatár elérésekor a biztosítók megemelhetik a díjakat, magasabb szintű csomag megkötését írhatják elő, valamint megszabhatnak egy maximális időtartamot a szerződésre vonatkozóan. Az INSURA utasbiztosítás kalkulátora minden utazónak elkéri az életkorát, így az ajánlatok között már kifejezetten a nekik szóló ajánlatok között válogathatnak.

 • Mikor kell megkötni az utasbiztosítást?

  Jó, ha tudod, hogy az utasbiztosítást legkésőbb az indulásig kötvényesíteni kell, ezért ha lehet, ne hagyd az utolsó pillanatra a biztosításkötést. Az Insurán akár az indulás napján is megkötheted a biztosításodat bankkártyás fizetéssel, azonban ne feledd, hogy a szerződéskötéseknek van egy rövid átfutási idejük. Hasznos, ha az indulás előtti teendőlistán már az utasbiztosítás megkötése is szerepel, így biztosan nem ér majd kellemetlen meglepetés induláskor.

 • Hogyan kapom meg a kötvényt online utasbiztosítás kötés esetén?

  A biztosítási szerződés megkötését és a díj beérkezését követően rövidesen megkapod a kötvényedet e-mailben, de MyInsura fiókodból is le tudod tölteni, ha szükséges. A kötvényt tarthatod a telefonodra elmentve vagy kinyomtatva is – a legfontosabb, hogy a biztosító asszisztencia telefonszáma és a kötvényszámod kéznél legyen, akár több formában is.

 • Szükséges-e utasbiztosítás, ha csak városnézés a cél?

  Az utasbiztosítás megkötése az utazás céljától függetlenül ajánlott, hiszen különböző poggyász- vagy lopáskárok, valamint egészségügyi vészhelyzetek bármikor előfordulhatnak. Ha a városnézéshez nagyobb értékű felszerelést (pl. fényképezőgép) is viszel magaddal, érdemes ezeket külön biztosítani.

 • Utazáskor szeretek sportolni, milyen biztosítást válasszak?

  Az INSURA kalkulátorában számos mozgásformára köthetsz utasbiztosítást, így a legtöbb extrém sportra, búvárkodásra, valamint vízi és téli sportokra is. Ebben az esetben különösen fontos, hogy kalkuláció során megjelöld, hogy pontosan milyen sportokat űzöl majd az utazásodon, hogy személyre szabott ajánlatokat tudjunk mutatni. Minden sportnak más a kockázata, amelyre a biztosítók is széles termékpalettával készülnek – egy jó síbiztosítás például a hegyi mentés mellett a sífelszerelés sérülésére és ellopására, valamint a sípálya bezárására is térít.

 • Miért fontos az extrém sport biztosítás és mi minősül extrém sportnak?

  Extrém sportok esetén magasabb a kockázat, ezért ha ilyen jellegű kikapcsolódást tervezel, nagyon fontos, hogy indulás előtt extrém sport fedezettel kösd meg az utasbiztosításodat. A szerződés megkötése előtt mindenképp ellenőrizd a biztosítási feltételekben, hogy az adott sportágra vonatkozik-e a biztosítási fedezet, és érdemes összehasonlítani a biztosítási összegeket és a nyújtott szolgáltatások körét is. Biztosítónként változhat, hogy milyen sportágak tartoznak az extrém sportok közé, azonban általánosságban a különböző vízi (pl. rafting, búvárkodás, vízisí), hegyi (sziklamászás, kanyoning, barlangászat), légi (sárkányrepülés, siklóernyőzés, ejtőernyős ugrás), valamint téli (szánkó, bob, freestyle snowboard) sportokat tartják számon extrém sportként.

 • Miért kell az utasbiztosítás? Nem elég, ha kiváltom az Európai Egészségbiztosítási Kártyát?

  Sokan úgy gondolják, hogy az EU-n belül bőven elég az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) kiváltása – ne feledd azonban, hogy a társadalombiztosítás feltételei országonként változnak, így elképzelhető, hogy az úti célodon pont fizetős az az egészségügyi ellátás, amelyre neked szükséged van. Szintén fontos részlet, hogy az EEK csak a helyi társadalombiztosítás által finanszírozott egészségügyi ellátásokra térít, poggyászkárokra, lopásra vagy az autó műszaki hibáira nem. Összességében tehát hasznos az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása, de nem nyújt átfogó védelmet, ezért mindenképpen ajánlott mellé az utasbiztosítás megkötése.

 • Mi a teendő kár esetén?

  Amennyiben külföldi utazásod során kár történik, azonnal tárcsázd a biztosító asszisztencia vonalát, ahol magyar nyelven, a nap 24 órájában nyújtanak segítséget. A kárbejelentés határideje biztosítónként változhat, ezért indulás előtt alaposan olvasd át a biztosítási feltételekben, hogy pontosan hány napod van erre. Természetesen előfordulhatnak olyan súlyos esetek, amikor nincs lehetőséged kárbejelentéssel foglalkozni – ilyenkor egy útitársad is felveheti a kapcsolatot a biztosítóddal, vagy megteheted a kárbejelentést, amikor a körülmények már alkalmasak rá. Fontos, hogy a biztosító tudta nélkül ne kezdd el megoldani a helyzetet: például ha lerobbant az autód, ne hívj azonnal trélert, hanem először egyeztess a biztosítóval a további lépésekről.

  Kár esetén érdemes minden vonatkozó nyugtát, számlát, jegyzőkönyvet vagy orvosi dokumentációt eltenni és lefotózni, ezzel ugyanis nagyban megkönnyítheted a kárrendezés folyamatát.

 • Mire jó a gépjármű assistance szolgáltatás?

  A gépjármű assistance vagy asszisztencia szolgáltatás a jármű hirtelen műszaki meghibásodása esetén nyújt azonnali segítséget. Amennyiben rendelkezel ezzel a fedezettel, a biztosító megszervezi a javíttatást, az elszállítást, de még a továbbutazást vagy az esetleges szállást is, és fedezi a felmerülő költségeket – autós utazás esetén ez a segítség felbecsülhetetlen. A szolgáltatáshoz minden esetben tartozik egy, a nap 24 órájában hívható telefonszám, amelyet mindenképp ments el a telefonodba indulás előtt.

Utasbiztosítás cikkek

UTAS | 2023. november 27.
Problémamentes terhesség esetén nem kell lemondanod az utazás és az aktív kikapcsolódás örömeiről, azonban néhány szabályt érdemes betartani, hogy...
UTAS | 2023. november 14.
Azok számára, akik a nyugdíjas éveiket szeretnék aktívan, utazással tölteni, joggal merül fel a kérdés, hogy vajon köthető-e utasbiztosítás 70 vagy...
UTAS | 2023. október 25.
Az utasbiztosítás megkötése minden külföldi utazás esetén fontos, azonban a síelés biztosítása talán még a szokásosnál is fontosabb, hiszen ennek a...

További biztosítási lehetőségek

Kötelező biztosítás

Érdekel

CASCO biztosítás

Érdekel

Lakásbiztosítás

Érdekel

Biztosító partnereink

6

Utas Partner

6

Biztosító

Ajánlatunk nem teljeskörű, nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi. Kötelező MNB figyelmeztetés: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!